• Títol de l’exposició → Els Nans de la Bauma dels Encantats – 30 anys (1988 – 2018)


      • Autors → La Bauma dels Encantats (Berga)


      • Data → 04/12/2018 – 15/01/2019


      • Informació:

        La Bauma dels Encantats, entitat festiva de la ciutat de Berga, té una comparseria pròpia que participa en diferents tipus d’esdeveniments (festius, juvenils, culturals,etc.) de la nostra ciutat.
        Cal dir que la comparseria de la Bauma, està formada per una parella de gegants, El Penina i la Gosolana, que representen dos personatges de la societat berguedana de finals del segle XIX – principis del segle XX.
        Apart dels gegants, la Bauma dels Encantats també disposa d’un conjunt de quatre nans: El Cabrer, Mossèn Torrebadella, Donya Blanca, i el Jep dels Estanys. Tots ells representen de forma divertida i caricaturitzada, diferents personatges que van participar en les Guerres Carlines (segle XIX), un episodi molt important per la història de la ciutat de Berga.
        Aquests nans tenen uns determinats trets característics, tenen un cap de grans dimensions fet de fibra de vidre i cartró pedra, que porta incorporat un cavallet de fusta, i també unes mans de roba que permeten al portador interactuar millor amb el públic.
        Aquestes figures van ser creades l’any 1988, pel traspassat mestre geganter solsoní Manel Casserras i Boix Concretament es van construir en dues fases. Primer es van fer el Cabrer i el Mossèn, i desprès, la Donya Blanca i el Jep dels Estanys.
        Aquest any 2018 fa 30 anys de la seva construcció, és per aquest motiu que durant unes setmanes els podeu veure exposats unes setmanes en dos aparadors d’Art Major, al Carrer Major.


      • Dades de contacte:

        • Instagram: labaumaberga / Twitter: @LaBaumaBerga

          938214333 Ext. 3140