Títol de l’exposició → (Cons)ciència

Autora → Alba Noguera

Data → del 5 al 27 d’agost

Informació:

L’exposició “(Cons)ciència” és una exposició de temàtica naturalista i té una doble vessant.

Està composta per 10 quadres, on hi ha representades diferents espècies que es troben en perill d’extinció o bé, estan amenaçades, i fins i tot, en algun cas hi ha espècies que ja s’han extingit.

La majoria de les espècies representades, no tenen depredadors i això fa que, siguin les nostres accions les que més perjudiquen directe o indirectament, la seva supervivència. 

Per tant, per una banda aquesta exposició s’ha realitzat perquè prenguem consciència de l’impacte que tenen les nostres accions sobre el medi i per altra banda, aquesta exposició té una finalitat molt important, i és que un dels quadres estarà posat a la venda. 

En concret, el quadre més gran, ja que els beneficis aniran destinats a una personeta molt gran. Aquesta personeta es diu Arlet i quan només tenia 18 mesos li van diagnosticar un neuroblastoma. Des d’aleshores ha hagut de passar per diversos tractaments (quimioteràpia, ràdioteràpia, immunoteràpia i diverses cirurgies). Ara l’Arlet té 5 anys i aquest estiu el neuroblastoma s’ha emportat la seva cama dreta. Des de fa pocs dies, ha tornat a iniciar un tractament que durarà 6 mesos, a Sant Joan de Déu a Barcelona però a partir d’aquí, els seus pares, el Genís i la Roser, aniran als Estats Units a realitzar un assaig clínic, que consistirà en l’administració d’una vacuna, a l’hospital MSK de Nova York. 

Aquest tractament però, que és privat, té un cost de 145.000 euros i per contribuir en aquesta gran despesa, s’hi destinaran la totalitat dels beneficis que s’obtinguin en la venda d’aquest quadre.

– Com es pot col·laborar? El quadre estarà exposat a l’aparador del costat de l’impremta Casals, al carrer Major, des del dia 5 fins el 27 d’agost.

El quadre tindrà un preu de sortida (que estarà anotat al costat del quadre) i a partir d’aquí es podran proposar ofertes mitjançant el correu electrònic: aartmajor2019@gmail.com (tot indicant nom i cognoms i proposta econòmica) del qual es rebrà una resposta amb un codi i la posició de l’oferta proposada respecte les altres.

– Qui hi pot participar? Entitats, particulars, escoles, grups d’amics, agrupacions, etc.

– Les propostes es podran realitzar fins el dimarts 27 d’agost a les 00:00 h.

L’endemà de la finalització del termini establert, es publicarà el resultat amb la millor oferta proposada.

Ens ajudeu a fer-ne difusió?

Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

Informació autora- L’Alba és biòloga, professora de secundària i membre de l’associació catalana de comunicació científica. Actualment, també realitza recerca en el camp de la biomedicina, en concret, en la línia d’investigació de la salut pública i recerca en l’ensenyament de les ciències de la salut a la UPF.

Dades contacte – Alba Noguera Carol

Telèfon: 636.086.245 / Correu electrònic: albanoguerac@gmail.com